20230513 16 Webb 0076

Seger över Växjö BK

2023-06-19

I mötet på Teleborg mot Växjö BK vann Jönköpings Södra med 2-1 det efter att laget legat under i halvtid.

Matchens första mål kom redan i den 17 matchminuten när Växjö BKs Elvira Olofsson gör 1-0 till hemmalaget. Andra halvleken av matchen blev stökig tillställning där det delas ut två varningar till spelarna och både huvudtränaren Peter Olofsson och lagledaren Stefan Nilsson får var sin varning. Förutom varningarna kvitterar först Alicia Bergström och sedan gör hon segermålet.

Peter Olofsson summerar matchen. Det blev en onödigt spännande match, i den första halvleken fungerar inte vårt spel alls. Vi spelar ändå så pass bra att vi borde kunnat ta ledningen, istället tar hemmalaget ledningen med 1-0. Dessutom missar vi en straff.

I den andra halvleken blir det sakta men säkert bättre och vi tar över allt mer. Alicia Bergström som blev inbytt visar sin spets och gör två snabba mål och tillslut vinner vi rättvist, säger Peter.

Jag tycker att första halvlek var sisådär, vissa saker sitter medan andra behöver sitta ännu bättre, säger matchens lirare Alicia Bergström.

Andra halvlek går det lite trögt, men sen visar vi vart skåpet ska stå och hela laget höjer sig, säger Alicia.

Mina mål kom till för att vi gör det tillsammans som ett lag, avslutar Alicia.