AX3 4479 (3)

Södra vidare i cupen

2022-08-31

Jönköpings Södra kommer att spela gruppspel i svenska cupen. Det stod klart efter att laget besegrade IFK Österåker på bortaplan med 3-0 (2-0).

Omar Natami har gjort sitt första mål i den gröna J-Södratröjan. Och det var ett riktigt drömmål han slog till med när han spräckte målnollan borta mot IFK Österåker i den 28:e minuten.
I den 44:e minuten fick Södra straff, en straff som Edin Hamidovic satte utan chans för hemmamålvakten och J-Södra kunde gå till halvtidsvila med ledning 2-0.

I den andra halvleken spelade J-Södra av stora delar på ett förtjänstfullt sätt.
Österåker var dock inte ofarliga framåt, bland annat skapade man en riktig vass dubbelchans men Felix Jakobsson i målet räddade elegant.
När klockan tickat upp till matchminuten 72 gjorde Robin Book 3-0 till Södra, och laget hade under slutskedet bud på att göra fler mål men resultatet stod sig matchen ut.

602 betalande åskådare var och tittade på matchen, nytt publikrekord för IFK Österåker!

För Södras del blir det nu full fokus på nästa match i Superettan. På tisdag kommer Östers IF till Stadsparksvallen för match.