Stefan Utan Bakgrund Copy

Stefan Jörgensen blir assisterande i herrlaget

2024-02-01

Stefan Jörgensen, en av Jönköpings Södras mesta tränare, återvänder till klubben och blir assisterande tränare till Patrik Ingelsten i herrlaget.

Det känns väldigt spännande på många sätt. Jag gillar truppstrukturen med många unga, lokala spelare. Dessutom är jag lockad att få vara delaktig i den resa föreningen nu gör på alla fronter för att bygga ett starkt Jönköpings Södra, säger Stefan.

Moderklubben är förvisso Husqvarna IF och som spelare representerade han också Husqvarna FF, IK Tord och Tabergs SK. Men merparten av den långa tränarkarriären har Stefan Jörgensen tillbringat i Södra.

- Jag har tränar precis alla lag på pojk och herrsidan. Det började med de allra minsta 6-7-åringarna och sedan har jag haft lag upp till A-laget. Totalt har det blivit 17 år som tränare i olika roller i Södra, berättar Stefan.

Nu fortsätter resan med Södra. Stefan har tackat ja till rollen som assisterande till huvudtränaren Patrik Ingelsten.

- Det kändes bra redan vid första mötet. Som assisterande är min uppgift att stötta Patrik i hans idéer. Ibland kommer jag säkert att vara en motpart, men då handlar det om att vi vrider och vänder på något för att nå en bra lösning. Med tanke på Patriks karriär både som spelare och tränare ser jag verkligen fram emot att få jobba tillsammans med honom.

Civilt är det fotboll stora delar av arbetsdagarna för Stefan, som är verksamhetsansvarig för fotbollen på NIU (nationellt godkänd idrottsutbildning) på Sandagymnasiet i Huskvarna.

Är det fotboll dygnets alla vakna timmar?
- Med åren har jag blivit bra på att koppla på och av. Förr var jag väldigt inne i fotbollen hela tiden. Alla matcher jag såg analyserades. I dag kan jag faktiskt se på fotboll som ren underhållning. Jag började spela golf för några år sedan och det är också ett bra sätt att koppla av.

Vilket lag spelar den bästa fotbollen?
- Liverpools sätt att spela gillar jag. Ska också erkänna att det är mitt favoritlag, så lite färgad är jag.

Hur väl känner du killarna i truppen?
- Jag räknade ut att av 21 spelare har jag, eller har haft, kontakt med 15 av dem som NIU-instruktör eller som klubbtränare. Det här är ett gäng som jag känner bra.

FAKTA

Stefan Jörgensen
Ålder: 49 år
Roll: Assisterande tränare i A-laget herrar
Tränarutbildningar: UEFA Pro och UEFA Elite Youth
Moderklubb: Husqvarna IF
Klubbar som tränare: IK Tord, Jönköpings Södra, Taberg SK, Mariebo IK

Fler nyheter

Till alla nyheter