20221011 18.13.23 1451 Webb

Styrelsen informerar - juni

2023-06-20

Styrelsen i Jönköpings Södra IF har under föregående vecka hållit såväl konstituerande som ordinarie styrelsemöte. Följande sammanfattning lämnas i anledning av nämnda möten.  

För närvarande har styrelsen följande sammansättning: 

  • Henning Albertsson – ordförande (till datum för extra föreningsstämma i augusti eller september) 
  • Sofie Petersson - vice ordförande 
  • Viljo Petersson Dahl - kassör 
  • David Gerson - sekreterare 
  • Peter Efvergren - ledamot 
  • Tommy Henriksson – adjungerad ledamot (till datum för extra föreningsstämma i augusti eller september)  
  • Anders Lagström - adjungerad ledamot (till datum för extra föreningsstämma i augusti eller september) 

Styrelsen hälsar Sofie Petersson och Peter Efvergren välkomna som ordinarie ledamöter och Tommy Henriksson och Anders Lagström som adjungerade ledamöter. Tommy Henriksson och Anders Lagström har gedigen erfarenhet av arbete i föreningen och bedöms särskilt kunna bidra i det fortsatta skuld- och kostnadsreducerande arbetet.  

Föreningen tecknas och attestering sker fortsatt i enlighet med föreningens stadgar och kostnadskontrollerande rutiner. Följande gäller därför även fortsättningsvis.   

1. Generellt och i enlighet med föreningens stadgar gäller att föreningen tecknas av styrelsen eller, om styrelsen så beslutar, av två styrelseledamöter gemensamt, vilket genom styrelsens beslut om kostnadskontrollerande rutiner gäller med tillägget att - i förhållande till avtal som innebär kostnad för föreningen – föreningen tecknas av kassören Viljo Petersson Dahl och minst en ytterligare styrelseledamot.   

2. Alla köp (av vilket slag de än må vara) för föreningens räkning måste föregås av ett godkännande av akademichef Oscar Carlson. Vid behov kommer Oscar Carlson att samråda med kassören.   

3. Slutattestering ska alltid ske av kassören. Föregående attestering får endast ske enligt följande.  

  • Av Oscar Carlson inom kostnadsområdena ”Sportkontoret” och ”Ungdom
  • Av Mikael Andersson inom kostnadsområde ”Marknad”
  • Av Peter Karlsson inom kostnadsområde ”Evenemang" 
  • Av Conny Nilsson inom kostnadsområde ”Dam”  
  • Av Junes Barny inom kostnadsområde ”Herr”

Styrelsens arbete präglas fortsatt av att säkerställa föreningens verksamhet och utifrån detta fortskrider ett intensivt arbete med den åtgärdsplan som det delvis redogjordes för vid den extra föreningsstämman den 7 juni. För att ge medlemmar och andra med intresse för föreningen närmare information om åtgärdsplanen, föreningens ekonomiska nuläge och dess fortsatta verksamhet har styrelsen beslutat att hålla ett informationsmöte den 28 juni. Ytterligare information om mötet är att vänta i närtid.  

Relaterat till åtgärdsplanen är Licensnämndens delbeslut angående elitlicens för 2024. Styrelsen har nyligen haft uppföljande kontakt med Licensnämnden och har därvid uppfattat att ett beslut är att vänta inom en eller ett par veckor.  

Styrelsen i Jönköpings Södra IF 

Fler nyheter

Till alla nyheter