AX3 5047 (1)

Tung förlust i Uppsala

2022-10-30

Jönköpings Södra förlorade bortamatchen mot Dalkurd med 5-2 (3-2). Målskyttar för Södra blev Samuel Adrian och Daniel Ljung.

Det blev ingen rolig söndag i Uppsala för spelare och supportrar.

Hemmalaget Dalkurd vann matchen klart, med hela 5-2. Men det var J-Södra som tog ledningen med 1-0 efter det att Samuel Adrian testat ett distansskott. Skottet tog på en hemmaspelare och gick in i mål. Då hade det gått knappt tio minuter av matchen. Efter målet blev Södra passivt och Dalkurd kunde göra tre mål innan det var dags för matchens snyggaste mål. Marko Nikolic slog ett inlägg som Daniel Ljung tog ner på bröstet innan han slog till på volley.

I den andra halvleken klarade Södra inte av att skapa några större farligheter utan det var i stället Dalkurd som kunde göra ytterligare två mål innan matchen var över.

Förlusten innebär att Södra ligger på negativ kvalplats. Säsongens sista seriematch spelas på lördag, 17:00.
Då kommer Örebro på besök på Stadsparksvallen, som också är inblandade i striden för att undvika negativt kval.