20240201 16.41.03 4328 Copy

Wisam Alezzi ny huvudtränare för P19

2024-02-02

Jönköpings Södra IF kan med glädje presentera Wisam Alezzi som ny huvudtränare för föreningens P19-lag.

Rekryteringsprocessen för att hitta en lämplig huvudtränare för P19 har varit pågående under en tid, och det är är nu glädjande att vi kan meddela att Wisam Alezzi kommer att axla rollen som huvudtränare för P19. Wisam kommer senast från uppdraget som huvudtränare för IK Sleipners herrlag i division 2.

Vid en ålder av 26 år, och med ursprung från Norrköping, har Wisam Alezzi byggt upp sin tränarkarriär med start i IK Sleipners P15. Hans erfarenheter sträcker sig vidare till två år inom IFK Norrköpings akademi (P15, P16 & P17), ett år med Karlskrona FK (P19), Smedby AIS (P19 & div. 3), Eneby BK (div. 3). Inför säsongen 2023 tog han över huvudtränaransvaret för IK Sleipner herrlag i division 2 och var nära att leda laget till en plats i Ettan efter att ha avslutat säsongen på kvalplats.

Wisam Alezzi om att ansluta till J-Södra:

- Det känns bra att vara här i Jönköping och att ansluta till Jönköpings Södra IF, en förening med en stolt historia och tradition i svensk fotboll. Jag har haft en löpande dialog med akademichefen Oscar under en längre tid, och det känns väldigt bra att det äntligen är klart. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med övriga ledare i akademin för att gemensamt driva utvecklingen av både akademin och våra spelare. Det ska bli kul att komma igång med säsongen!

Oscar Carlson, akademichef i Jönköpings Södra IF:

- Jag och Wisam har haft en dialog under en längre period och därför känns det nu väldigt bra att kunna presentera honom som ny huvudtränare för P19, vi är väldigt glada att han valt att tacka ja till uppdraget. Han har kommit långt med sina tränarutbildningar och har samtidigt ett gediget CV som tränare trotts sin unga ålder. Det har också varit viktigt att vi under arbetets gång gett en tydlig bild av J-Södra och var vi befinner oss just nu och vilka mål vi har. Vi är oerhört glada över att Wisam är på plats hos oss!

Varmt välkommen till Jönköpings Södra IF, Wisam Alezzi!

FAKTA

Wisam Alezzi
Ålder: 26 år
Roll: Huvudtränare P19
Tränarutbildningar: UEFA A
Moderklubb: IK Sleipner
Klubbar som tränare: IK Sleipner, IFK Norrköping, Karlskrona FK, Smedby AIS, Eneby BK.

Fler nyheter

Till alla nyheter